Ankara’da düzenlenen Pickleball Antrenör Kursu, Uluslararası Pickleball Federasyonu Türkiye Temsilciliği ve Ankara İl Temsilciliği iş birliği ile büyük bir başarı ile tamamlandı. Pickleball sporuna olan ilginin her geçen gün artmasıyla, antrenör adayları da bu sporu daha geniş kitlelere ulaştırmak için bir araya geldi.
Türkiye Pickleball olarak her ilde yapılan antrenör ve hakem kursları yanı sıra etkinlikler yapılmaktadır.
Eğitimin Amacı ve Katılımcılar
Sporu yaşam biçimi olarak benimseyen pickleball antrenör adayları, iki gün süren bu yoğun eğitim programında pickleball sporunu her yaştan bireye nasıl öğretebileceklerini ve bu bireyleri spora teşvik edebilmenin yollarını öğrendiler. Eğitimde teorik bilgilerin yanı sıra, pratik uygulamalar da yer aldı. Bu sayede antrenör adayları, teorik bilgilerini sahada uygulama fırsatı buldular.
Davut Güngör;
Eğitimin en dikkat çekici noktalarından biri ve bizim en çok önemsediğimiz konu, Türkiye’de pickleball sporunun felsefesi ve sporun ülkemizde yaratacağı olumlu etkiler üzeri.
Davut Güngör, pickleball sporunun Türkiye’de nasıl yaygınlaştırılabileceği, pickleball sporunun bireyler üzerinde yaratacağı olumlu etkileri, sporun fırsat eşitliği ilkesi, teorik temelleri ve uygulamalı eğitimler hakkında detaylı bilgiler verdi. Davut Güngör, özellikle dezavantajlı bölgelerde, yaşlı bakım evlerinde, cezaevlerinde, Kur’an kurslarında, şiddet eğilimi gösteren bireylerde pickleball sporunun yaratacağı olumlu etki ve kapsayıcı gücü hakkında bilgilerini ve deneyimlerini aktardı.
Dr. Selda Kocamaz Adaş’ın Katkıları
Türkiye Pickleball İl Temsilcisi Dr. Selda Kocamaz Adaş da eğitimin başarıyla tamamlanmasında önemli rol oynadı. İki gün süren eğitim boyunca, antrenör adaylarına rehberlik eden Adaş, eğitimin her aşamasında aktif görev aldı. Kendisinin katkıları, eğitimin kalitesini ve katılımcıların motivasyonunu artırdı.
Türkiye Pickleball onursal başkanı Erol Bülbül’den Antrenörlere Öneriler;
Eğitimde yer alan Spor Emekçisi ve Uluslararası Pickleball Federasyonu Türkiye Temsilciliği Onursal Başkanı Erol Bülbül’dü. Bülbül, eğitim sırasında antrenörlere çeşitli önerilerde bulunarak, pickleball sporunun Türkiye’de nasıl daha etkili bir şekilde yaygınlaştırılabileceği konusunda değerli bilgiler paylaştı. Bülbül’ün tecrübeleri ve önerileri, antrenör adayları için yol gösterici oldu.
Pickleball Eğitim Programının Önemi:
Pickleball Antrenör ve Hakem Kursları; Pickleball sporunun geniş kitlelere yayılması ve toplumda spor bilincinin artırılması açısından büyük önemi var. Pickleball antrenör kursu, hem teorik hem de uygulamalı eğitimlerle katılımcılara kapsamlı bir bilgi birikimi sundu. Eğitimin sonunda antrenör adayları, öğrendikleri bilgileri ve kazandıkları deneyimleri, kendi bölgelerinde pickleball sporunun yaygınlaştırılması ve bireylerin spora teşvik edilmesi için hızlıca çalışmalara başlayacaklarını belirttiler.
Türkiye Pickleball, pickleball sporu, okullarda, belediyelerde, gençlik merkezlerinde ve kulüpler de açılan kurslarla her yaş kesiminden bireylerin elit sporcu olma, ulusal ve uluslararası başarı elde edebilmeleri içinde önemli bir fırsat olacak.
Uluslararası Pickleball Federasyonu Türkiye Temsilciliği ve Ankara İl Temsilciliği’nin iş birliği ile gerçekleştirilen bu eğitim, pickleball sporunun Türkiye’de daha geniş kitlelere ulaşması ve yaygınlaşması adına önemli bir adım oldu. Eğitime katkı sağlayan tüm isimler ve katılımcılar, Türkiye’de pickleball sporun gelişimi için büyük bir adım atmış oldular. Pickleball sporunun Türkiye’de yaygınlaşması ve sevilmesi adına yapılan bu tür etkinlikler, sporun geleceği için umut verici.