Uluslararası Pickleball Federasyonu Türkiye Temsilcisi Davut GÜNGÖR, 20 Nisan 1977 tarihinde Kars’ın Arpaçay ilçesinde doğdu. İlköğretimini Kars’ta tamamlayan Güngör, İstanbul’da öğrenim hayatına devam etti. Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu Beden Eğitimi Öğretmenliği bölümünden 2004 yılında mezun oldu. Anadolu Üniversitesi Spor İşletmeciliği bölümünde ise öğrenimine devam etmektedir.
Galatasaray, Darüşşafaka, Yeşilyurt, Vefa, İstanbul Spor, Ataköy Deniz Sporları, Bahçelievler belediye Kulüpleri’nde forma giymiştir.
Antrenörlük kariyerine ise 1994 yılında Bakırköy Spor Kulübü’nde başlayarak; Galatasaray, Fenervahçe, İstanbul Üniversitesi, Kayseri Panküp TED Koleji, TED Ankara Kolejliler, Mersin Üniversitesi, Galatasaray Lisesi, Marmara Üniversitesi Okul Takımları ve Dostluk Spor Kulüpleri’nde her kategorideki antrenörlük ve danışmanlık görevlerini sürdürmüştür.
Davut Güngör, çalıştığı antrenörlerin ve sporcuların gelişimlerine önemli katkılar sağlamış, çalıştı asistanlarının birçok önemli kulübün antrenörlüklerini yapmalarında ve Türk basketboluna değerli hizmetlerde katkı sağlamalarına öncülük etmiştir.
Davut Güngör çalıştığı her şehir ve kulüpte birçok sosyal sorumluluk projeleri yaparak gençlerin sosyal yaşama kazandırılması ve dezavantajlı gençler için yaptığı projelerle de engelli bireylerin özgüven kazanmaları, bireysel gelişmesi ve sosyal yaşam içerisinde yer edinmesi konusunda çalışmalar yapmıştır.
DG Akademik spor kulübü bünyesinde Amerika ve uluslararası çalışmalar yaparak ve Temel Spor Beceri Eğitimlerini Türkiye’ye kazandırmış, bu alanda gelişim çağındaki çocukların sürdürülebilir spor yaşamları kazanmalarına katkı sağlamak aynı zamanda olimpik sporcular yetiştirmek için bilimsel çalışmalar yürütmektedir.
Pickleball Türkiye’de yaygınlaşması için çalışıyor. Türkiye’deki okullarda Pickleball oynanması için projeler hazırlanmakta ve performans sporcularının yetiştirilmesi için kulüp faaliyetleri yürütmektedir. Aynı zamanda Türkiye’de Pickleball severlerin Pickleball malzemelerine rahatlıkla ulaşabilmesi için Türkiye’de Pickleball malzemeleri üretmeye başlamıştır. Pickleball sporunun özellikle dezavantajlı bireyler için büyük fayda sağlayacağına inanmakta ve bunun için dezavantajlı bireylerin toplumda başarılı bir şekilde yer alabilmeleri için projeler yürütmektedir.
20 Nisan 1977 – Kars Doğumlu
Eğitim: Marmara Üniversitesi BESYO (1997-2004) – Anadolu Üniversitesi Spor İşletmeciliği
Web Sitesi: www.dgakademik.com
E-Mail: dg@dgakademik.com
6 Şubat 2023’de 11 İlimizi etkileyen depremde
Bugüne Kadar Neler Yaptık?
DG Akademik & Dostluk Spor & TÜMMİAD ve İZEV Vakfı iş birliği ile zor koşullardayaşamını sürdürebilecek ve insanların ihtiyaçlarını karşılamak için caba gösterebilecek yapıya sahip 21 kişilik bir ekip ve 8 araç̧ 3 kamyonet ile her alanda ihtiyaç̧ duyulacak erzakları alarak hataya gittik. Orada yeni gönüllüler ekleyerek 40 kişilik bir ekibe 12 araca dönüştük.
Hatay’ın her kösesine kolaylıkla ulaşmak ve acil ihtiyaçların hızlı bir şekilde ulaşmasınısağlamak için İskenderun, Kırıkhan, Defne ve Samandağ̆ olmak üzere 4 ayrı bölgeyeyayılarak çalışmalar yürüttük. Buralarda küçük çadır kentler oluşturduk ve bizlere ulaşanailelerin barınma, sağlık, gıda, giyim, hijyen, çocukların/bebeklerin ihtiyaçlarını karşıladık. Köylerde iletişim kurarak ihtiyaç̧ sahiplerinin eksiklerini giderdik. Yalnızca ihtiyaçlarınıbekleyen insanların ihtiyaçlarını karşılamanın ötesinde onların yalnız olmadıklarını hissettirmeye çalıştık.
Süreç̧ içeresinde yardım için Hatay’a gelen ve bölgede ne yapılacağını bilmeyen bizlerle aynı amacı güden sevgi ve şefkatli insanlardan oluşan grupları da ekibimize dahil ederek 80 kişilikbir ekibe dönüştük.
Daha çok İhtiyaç̧ sahibi aile ve bireylere ulaşmak için gittiğimiz yerler ve köylerde bölgeninsöz sahibi insanları ile iletişim ağını genişleterek daha çok insana ulaşmanın ve ihtiyaçlarıkarşılamanın yolunu açtık. Aynı zamanda bölge halkının, Kolektif bir yapı oluşturmak içinyardıma gelen STK’lar ve kurumlarla Wahatsapp grupları oluşturarak gelen ihtiyaçların ortak yakınlıklara göre ihtiyaç̧ sahiplerine hızlıca ulaşmasına imkan oluşturduk.
Bölgeye sürekli yeni gelen ekipler, gelen yardım tırları ve erzakları doğru alanlara yönlendirmek, yardım ulaşmamış̧ köylere ulaşmasını sağlamak için çeşitli ağlar kurduk.
Her bölgede bizden yardım alabileceklerini duyurmak için tüm sosyal ve iletişimkanallarından duyurular yaparak bölgedeki insanların haricinde deprem bölgesinde ailesi olan, arkadaşı, akrabası, çocuğu vb. olanların bizlere ulaşmasına imkan oluşturduk. Ailesine, arkadaşına, çocuğuna ulaşılamayan insanların ilettikleri adreslere giderek iletişim kurmalarını sağlayıp, ihtiyaç̧ duydukları erzakları da temin ettik.
• Sağlıkçılar: bölgelerde kurulan ilk yardım ekipleri ile iş birliği yaparak ihtiyacı olan insanları sağlıkçılara ya da ulaşmaları güç bireylere sağlıkçıları götürdük.
• Kopekler ve kedilerin beslenmeleri ve su ihtiyaçları için bir ekip kurup mama ve su dağıttık. Elektrik olmadığı için Jeneratörler aldık hem kendimizin hem insanların telefonlarını şarj ettik Ailesine ulaşamayanların ailelerinin adreslerine giderek durum tespiti yapıp bilgi aktardık.
Gelen erzaklar bitince şehrin belli bölgelerinde kurulan Belediyeler, siyasi partiler, STK’lar, Kızılay ve AFAD ekipleri ile iş birliği yaparak bize ulaşan ihtiyaçları depolardan temin edip ailelere ulaştırdık.
Yaptığımız iş birlikleri ile Antakya Merkez, İskenderun, Samandağ̆ ve Defne de ihtiyaçlarıkarşılamaya devam ediyoruz. Aynı zamanda farklı bölgelerden gelen ihtiyaçların karşılanmasıiçin o bölgelerde kurduğumuz iletişim ağı ile ihtiyaçların karşılanmasına yönelik çalışmalaradevam ediyoruz.
Kurduğumuz sosyal ağlar ve Kolektif çalışma sayesinde farklı bölgelerden bizlere ulaşanözelgereksinimli (engelli) bireylerin ihtiyaçlarının karşılanmasını sağılamaya çalışıyoruz.
Depremzede aileler ve ihtiyaç̧ sahibi bireyler için Mersin’de yerel yönetimlerin oluşturduğualanlara deprem bölgesinden gelen ve bunlardan habersiz aileler ile iletişim kurarak sağlıklıyerleşim yerlerinde konaklamalarına olanak sunuyoruz. Aynı zamanda henüz yeni doğumyapmış̧, engelli çocuğu olan, hamile ve yaşlı olan ailelerin olduğu 230 bireyi (aile) sporcularımızın aileleri ve iş birliği yaptığımız STK’lar ile şehrin önde gelenleri ile organize olarak bazılarını toplu konaklama bazılarını da evlere yerleştirdik. Bu süreçte evlere yerleştirdiğimiz ailelerin ihtiyaçlarını karşılamaya çalışırken kısa sureli işler ayarlayarak hem gelir elde etmelerine hem de yeni bir ortama adapte olurken kendilerini daha iyi hissetmelerine olanak sunmaya çalışıyoruz.
• Tedavi ve ameliyat ihtiyacı olanların sağlıklı ortamlarda tedavi ve ameliyatlarını karşılamak için çeşitli hastane, özel muayene vb. alanlarda iletişim ağı oluşturarak destek olmaya çalışıyoruz. Şu ana kadar yüzden fazla ailemizin tedavi ve ameliyatlarının yapılmasına imkan sağladık. Yeni doğan çocuklarımızın bakım ve ihtiyaçlarını karsılarken, doğum yapacak ailelerimizin de doktor ve hastane süreçlerine destek olmak için takibini yapıyoruz.
Deprem bölgesinden gelen çocuklarımızın okullara kayıtlarını takip ediyor, okul için ihtiyaç duyulan karşılamaya çalışıyoruz.
• Mersin’e gelen binlerce aile ve çocuk var. Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarınlistesini çıkardık ve yeni gelenleri kurduğumuz ağlar ile takip etmeye çalışıyoruz. Çocukları yaş gruplarına göre ayırarak spor, sanat ve sosyal etkinliklerle oldukları yeni ortama adapte olmalarını sağılamaya çalışıyoruz. Küçük çocuklarımız için (1-4 yaş) oyun alanları, boyama alanları vb. sosyal etkinlik alanları oluşturduk. Şimdiaynısını Hatay da birkaç bölge de oluşturduk.
• 7-8 Mart 2023 tarihinde Mersin’de iki ayrı bölgede (Yenişehir / Mezitli) profesyonel spor ve sanat eğitimlerine başladık. İlk aşamada 350 çocuğumuzla başladığımızçalışmalarda 900 çocuğumuza hizmet verdik. Çocukların yaş gruplarına göre, Temel Spor Beceri Eğitimleri, basketbol, voleybol, futbol, okçuluk, gibi branşlarda spor eğitimlerine yaptık.
• Spora başlattığımız çocuklarımızın kıyafet, ayakkabı ve eğitimlerde kullanılacak malzemelerin karşılanması, her çocuğun yaptığı spor branşına özgü kıyafetlerle profesyonel eğitim almaları, yaptıkları sporun oluşturacağı enerjiyle kendilerini yenileyip, iyi bir spor kültürü̈ edinmelerine, hayal kurup kurdukları hayallere ulaşmakiçin caba göstermelerine olanak sunmaya çalışıyoruz. Spor ve sanatın iyileştiricigücünü kullanarak çocuklarımızın ve ailelerimizin iyi hissetmelerine olanak sunmaya gayret ediyoruz. Daha çok çocuğumuza hizmet vermek için iş birliği ve destek olacak kurumlar ile görüşmeler yapıyoruz.
Bu çalışmalarda öncelikle yüreğinde gerçek sevgi ve şefkat barındıran spor eğitmenleri, sosyolog, psikolog, sanat ve teknoloji eğitimlerinden bir ekip oluşturduk.
Bu çalışmalarla çocuklarımızı ve aileleri buhranlı ortamdan kurtulmalarına imkan sunmaya çalışırken profesyonel, sporcular, sanatçılar en önemlisi iyi bireyler yetişmesine olanak sunmuş̧ olacağız.
• 1999 yılında Gölcük depremi sonrası İstanbul’da yaptığımız projemizden ülkemizinönde gelen sanatçısı Çağtay ULUSOY, Yüksel YAVUZ, birçok sporcu, gazeteci ve en önemlisi hayata umutla bakan sağlıklı, üretken, azimli bireyler yetişmesine vesile olmuştuk.
• Basketbol ailesinin bizlere kattığı aile olma, yardımlaşma, paylaşma, gücünü̈ doğruyansıtma, koordine yeteneği ve sosyal ağların katkısıyla edindiğimiz deneyimlerin gücünü̈ kullanarak İstanbul’daki kulüplerimizde (Beylikdüzü, Ardıçlıevler, Ispartakule, Bakırköy) ücretsiz spor eğitimleri yanı sıra Mersin’de yaptığımızprojelerle binlerce çocuğumuzun geleceğine ışık olmaya çalışacağız. Ayrıca Deprem sebebiyle farkı şehirlere gitmek zorunda kalan tüm çocuklarımız için oluşturduğumuziş birlikleri ile ücretsiz spor ve sanat eğitimleri almalarına imkan sunuyoruz.
• Hatay’da USEV Vakfı & DG Akademik iş birliği ile Defne, Samandağ, İskenderun ve Serinyol da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için etkinlikler yaptık. Toplam 3.000’den fazla çocuğumuzla 23 Nisan’ı kutlamanın yanı sıra çocuklarımızabayram hediyeleri verdik.
• Tam Gün Yaz Okulu: Arsuz’da çadır ve konteyner kentlerin ortak noktasında spor ve sanat alanları yaparak 600 çocuğumuza tam gün yaz okulu yaptık. Sosyal aklar derneği, USEV Vakfı ve DG Akademik iş birliği ile yapılan çalışmalarda çocuklarımızsaba 09:00 ile 17:00 arası spor ve sanat eğitimleri aldı. Bu çalışmayla birlikte İstanbul’a gelen ailelerimizi de İstanbul’daki kulüplerimize davet ederek ÜCRETSİZ tam gün yaz okulu çalışmalarına aldık.
• Kapalı Spor Salonu Projesi: Hatay Defne Yeşilpınar da duyarlı iş adamı Erol BİLECİK katkılarıyla ve ülkemizde Fenerbahçe ve kadın Milli takımlarda uzun yıllar kaptanlık yapmış, birçok başarı kazanmış, genç nesillere roll model olmuş Serap Y ÜCESİR destekleri ile DG Akademik iş birliğinde çok amaçlı kapalı spor salonu yapıldı. Genç nesillerin sporla rehabilite olmaları ve yeteneklerin keşfedilerek ülke sporuna kazandırılması için basketbol, voleybol ve pickleball çalışmaları yapılmaya başlandı.
Yapılan çalışmalarda yeteneklerin keşfedilmesi ve doğru değerlendirilmesi içinprofesyonel takımlar oluşturuldu. Lisanslı sporcularda oluşan çocuklarımız yeniden hayal kurmayı, hayallerine ulaşmak için çaba göstermeyi öğreniyorlar. İnanıyoruz ki yakın zamanda ülke sporuna çok değerli sporcular kazandıracağız. Çalışmalar Serap Y ÜCESİR, Davut GÜNGÖR ve DG Akademik profesyonel ekipleri ile Hatay da uzun yıllardır spora hizmet eden Anadolu Basketbol kulübü̈ iş birliği ile devam etmektedir.
Umut tohumlarının atıldığı çalışmalarda Yılda 1.100 sporcuya hizmet etmeyi amaçlamaktayız.
Pickleball Sahaları ve Ekipmanı: Depremden etkilenen sosyal ve sportif yasamdanuzaklaşmak durumunda kalan ailelerimi ve gençler için farklı bölgelerde 10 adet pickleball sahası yaparak tüm ekipmanları DG Akademik olarak karşıladık. Temel eğitimleri vererek ailelerimizin bu keyifli sporun yarattığı enerji ile sosyal yaşama adaptasyonlarını sağlamayaçalışıyoruz. Yıl içinde pickleball turnuvaları yaparak kente bir heyecan katacağız.
Tekstil Fabrikası: Eşini kaybeden kadınların istidam edilmesine yönelik Hatay’da tekstil fabrikası kurma projesine başladık. Kadınların toplumdaki yerlerinin önemi, ihtiyaçlarınıkarşılaması, çocuklarının eğitimlerini sürdürmesi için yerel bir marka yaratarak hem bölgeinsanlarının
www.temelsporbeceri.com www.dgakademik.com www.pickleball.org.tr
ihtiyaçlarını karşılayacak hem de online satış yaparak ülkemizin her yerine ulaşmasısağlanacak. USEV vakfı & DG Akademik iş birliği ile yapılacak proje ülkemizin önemli bir tekstil markası olacağına inanıyoruz.
• Sanat: Hatay da farklı bölgelerde çocuklarımızı kaygıdan uzaklaştırmak amacıyla drama, görsel sanatlar ve müzik eğitimleri yapıldı.
• Sinema: Ülkemizde farkındalığın devam etmesi ve sinemanın yarattığı güç ile uluslararası farkındalığa ulaşılması için Hatay’da sinema alanında çalışmış olan kıymetli sinemacılarla yapılan proje yakın zamanda hayata geçecek. Ülkemizin saygın yönetmenleri ve sanatçılarının da içinde olduğu proje ile 2024 yılında Hatay’da uluslararası Film festivali yapılması planlanmaktadır.
• Belgesel: Hatay da üretilen Zeytin yağı belgeseli iş birliğimiz ile hayata geçti, İlberORTAYLI ve birçok önderin bulunacağı belgesel ile bölgeye katkı sağlamayıamaçlamaktayız.
• Kapalı Spor Salonu İnşaatı. Hatay / Defne ilçesinde 3.000 çocuğumuza ve ailemize hizmet edecek kapalı spor salonu yapıldı. Basketbol, Voleybol, Pickleball eğitimleri, profesyonel takım çalışmaları yapılmaktadır.
• Pickleball Sahaları: Hatay da 11 ayrı bölge de (okullar ve toplu konaklama alanları) pickleball sahaları oluşturma projesi yapıldı. Hem öğretmenlere hem öğrencilere hem de toplu konaklama alanlarına kurulan sahalarda ailelerimiz sporla sosyal bağlarını güçlendirme projesi yapıldı ve devam etmektedir.
• Üreten Kadınlar: Hatay da kadınların ürettiği yöresel ürünlerin tüm ülkeye ulaşmasıiçin kurduğumuz lojistik ağı ve DG Akademik kargo anlaşması ile kadınlarımızın gelir elde etmesini sağlarken kadınların üretimdeki gücünü ve enerjisini kullanarak bölgenin kalkınmasına destek olmaya çalışıyoruz.
Bu projede depremden etkilenen ailelerimiz ülkemizin neresinde olursa olsun onlara da bu imkanı sunmaktayız.
• Eğitim Desteği: İş birlikleri yaparak yaşamına Hatay’da devam eden ilk, orta ve lise öğrencilerimizin okul ihtiyaçlarını, okullar ile öğretmenlerimizin acil ihtiyaçlarınıkarşılayabilmek için çalışmalarımız devam ediyor.
• Şu ana kadar 8 adet farklı bölgede çocuk atölyesi, 50 tane bisiklet, on binlerce oyuncak, 12.500’den fazla çocuğumuza etkinlik, 1.800 ailemizin ihtiyaçları (çadır, yiyecek, gıda, giyim, hijyen seti vb), 6.000 çocuğumuza giyim, mama, çocuk bezi vb. 12 ailemizin ameliyatı, 500’den fazla öğrencimizin kitap ve okul ihtiyaçları, 150 üniversite öğrencimizin barınma, eğitim, burs vb. ihtiyaçlarını karşıladık.
• Genel toplamda 42.000’den fazla bireye ulaşarak can suyu olmaya çalıştık ve ihtiyaçlarını karşıladık.
Her an yeni ihtiyaçları karşılamak için farklı bölgelerde çalışmalarımız ve bu çalışmalara destek olabilecek iş birlikleri için görüşmelerimiz sürmektedir.
Deniz Yıldızı hikayesine adanan biri olarak çalıştığımız her ortamda mottomuz “Mutlu Çocuklar Yetiştirmek İçin” oldu.
Davut GÜNGÖR
Bizler; Uluslararası Pickleball Federasyonu ‘nun Türkiye Pickleball Temsilcisi olarak, ülkemizde pickleball sporunu yaygınlaştırmayı ve geliştirmeyi amaçlayan resmi bir spor kuruluşuyuz. Federasyonumuz, eğitmen eğitimleri yaparak ve temsilcilikler oluşturarak sporculara eğitim imkanları sunmak, turnuvalar düzenlemek ve pickleball camiasını bir araya getirmek için çaba harcar.
Copyright © 2024 Uluslararası Pickleball Federasyonu Türkiye Temsilciliği, All rights reserved. © Web Tasarımı SEOLOG SEO Ajansı